top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תדנה רוזן

מודל גוף המשפחה: כאב - אוזניים

מכירים את זה?

"קשה לי להכיל את הקושי שלו" "אם מישהו מהילדים חולה, זה מוציא אותי מאיזון" "מספיק מיגרנה קטנה שלי וכל הבית מפסיק לתפקד" "אני יודע שמשהו מפריע לה, אבל היא לא משתפת אותי"


הצורך: מענה לכאב / קושי האיבר: האוזניים

האוזניים שלנו מקשיבות. עלינו לשמוע את הצרכים של כל אחד מבני הבית. באוזניים שלנו גם מצוי איבר שיווי המשקל. כך, קושי, כאב פיזי או מצוקה רגשית של בן משפחה – מפרים את שיווי המשקל. למעשה, מספיק שלאחד מבני הבית יש קושי/כאב כלשהו כדי להפר את השגרה בבית. מדובר על כל קושי (לא רק מחלה), למשל מצב בו אחד ההורים פוטר מעבודתו – לקושי הזה יש השלכות על התנהלות ההורה בבית שוודאי תשפיע על כל המשפחה.





מה אומרת גישת הורות בריאה?

בשלב ראשון, עלינו להקשיב. בשלב שני, כמו במאזניים, צריך להתקיים דיאלוג בין שני צדדים: אחד שמאותת על כאב ואחר ששומע. אין זה די שרק אחד הצדדים משתף פעולה, צריך את שניהם כדי לשמור על האיזון. הצד האחד צריך להשמיע קול – לאותת כשמשהו מפריע/כואב/קשה לו והצד השני צריך להתפנות כדי להקשיב. כשאין בצד השני הקשבה, הצד הראשון יצעק: כ ו א ב ! הורים, חשוב שתזהו קושי, אצל כל אחד מבני הבית. אל תתעלמו מקריאה של כאב. תנו לה מקום וביטוי וחשוב שיהיה לפחות בן משפחה אחד שמסוגל להכיל ולהיות אמפתי לכאב.


אלו השאלות שיעזרו לכם לזהות את מידת הכאב: - האם אתם שומעים ביומיום קריאה לעזרה? (למשל, "הוא מציק לי") - האם כואב/מפריע לו משהו? - האם מרגיש בנוח לשתף בכאב/קושי שלו? - מי פנוי ומסוגל להכיל את הכאב? מי לא?


בסדנה להדרכת הורים הקרובה, נתמקד בקושי שלכם ההורים. אתם תאותתו לי על הקושי המסוים במשפחה שלכם ואני אקשיב ואעזור לכם להתמודד איתו. צרו עימי קשר ואשלח לכם את הפרטים אודות הסדנה.


16 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page